Kempèsi Kempesi Ridderkerk

WP_20130531_014

Na een jarenlange training bij Ad Jiskoot (Kempo) en Haji Samad Umarella (Pukulan Pencak Silat), heeft Ad zich verder verdiept in de diverse vormen van Pencak Silat.
Ad is hiervoor, gedurende de laatste 25 jaar, minimaal 1 maal per jaar naar Indonesie geweest. Gedurende deze jaren heeft Ad bij diverse leraren getraind en zich diverse stijlen eigen gemaakt. Terug in Nederland heeft Ad deze vormen van Pencak Silat verder uitgewerkt en toegepast in zijn eigen trainingen en op zijn eigen school.
Daarnaast heeft Ad trainingen gevolgd in diverse andere vormen van zelfverdediging. Door de jaren heen, ontstond zo een mengeling van diverse vechtkunsten, waarbij het Pencak Silat en het Kempo de boventoon bleven voeren.

Langzaam heeft Ad de mix van het Kempo met het Pencak Silat in elkaar verweven. Hierover heen nog een sausje van diverse andere vormen van zelfverdediging, die Ad zich eigen gemaakt heeft, en zo zag het Kempèsi het daglicht.
Nog steeds bevat het Kempèsi de mix van het Kempo en Pencak Silat. Deze stijlen keren voortdurend terug.

Door de jaren heen, heeft Ad (met het Kempèsi) een sterke band opgebouwd met het Bakti Negara in Bali. Lessen worden wederzijds gegeven, kennis wordt gedeeld en een vriendenband is opgebouwd. Kempèsi steunt ook het Bakti Negara in Candidasa door het regelmatig schenken van diverse materialen ter promotie en ondersteuning van de sport.

De kern van het Kempèsi is deze mix, waarbij de doeltreffendheid van het Kempo ingevoerd is in de kunst van het Pencak Silat.

Vandaar dat het Kempesi het kruispunt is, waar de Doeltreffendheid de Kunst ontmoet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *