Speciale Kempo en Pencak Silat avond

 

Op zaterdagavond 17 november 2012 werd er een speciale bijeenkomst georganiseerd door sportschool Kempesi in Ridderkerk. Speciale dank voor deze organisatie gaat uit naar Ad ten Have en Lucas Kastelijn.Deze avond was een mengeling van uitreikingen, dankbetuigingen, eten en drinken en uiteraard demonstraties, gegeven door de stijl en scholen van :

– Cakalele “Pasukan Hu”ul Macan Lounusa” o.l.v. Zainal Umarella

– PS Manyang o.l.v Don Kessing/Rolf Lataster

– PS Setia Hati Winongo o.l.v Jan Moors

– Shaolin Kempo o.l.v Edward Hartman

– PS Nusahitu Solemata o.l.v Samad Umarella/Ad ten Have

Zie ook de uitgebreide foto reportage onderaan.

Deze avond werd georganiseerd om een aantal mensen te bedanken voor hun inzet voor de sport Kempo en Pencak Silat. Op deze avond waren vele guru`s en oud-guru`s aanwezig. Helaas kon de oprichter en Guru Besar Hadji Samad Umarella niet aanwezig, vanwege ziekte. Speciale dank gaat uit naar de leden van de Indonesische ambassade dhr Bonifatius en dhr  Supriyono, die ook op deze avond aanwezig waren

Kempesi avond 17-11-12

Kempesi avond 17-11-12

Er waren een aantal guru`s van het eerste uur aanwezig, onder andere

 • Ad Jiskoot, Peter Vinkoert, Lucas Kastelijn, Ad ten Have
 • Rene Kraft, Jimmy Bax, Frank Scharff, Rene Scharff
 • Edward Hartman, Don Kessing, Rob Andreas, Jan Moors

 

 

 

Deze avond stond in het licht van een aantal onderscheidingen.

5e Dan Edward Hartman

5e Dan Edward Hartman

Belangrijke onderscheidingen van deze avond. Voor de toewijding, inzet en kunde van de Kempo stijl, werd door de Shaolin Kempo Bond, uit handen van Ad Jiskoot, de volgende onderscheidingen toegekend en uitgereikt.

 • Lucas Kastelijn kreeg de 6e Dan toegewezen
 • Edward Hartman kreeg de 5e Dan toegewezen
 • Ad ten Have kreeg de 5e Dan toegewezen

 

 

Er waren een aantal demonstraties van verschillende scholen, waarin ook het verschil tussen de diverse stijlen goed zichtbaar is. Al deze scholen streven de autenticiteit van de sport na, het bewaren en overdragen van een stukje cultureel erfgoed. De stijlen kenmerken zich door de manier van zelfverdediging, maar vooral ook door de onderlinge vriendschap. Dit is iets wat kenmerkend is voor deze sport. Lucas Kastelijn haalde het aan op deze avond:” wat ons samenbrengt is de sport, wat ons samenhoudt is onze vriendschap, iets wat door de jaren heen gegroeid is en nooit meer weggaat.”

De sport is belangrijk, omdat het ook een sociale saamhorigheid geeft. Ad Jiskoot:”wij zijn de oude(re) generatie, maar ik ben er trots op als ik de jeugd bezig zie. Het zijn zij die ons op gaan volgen. Wij kunnen ze alleen maar klaarstomen, maar zij moeten het gaan doen.”

Demonstratie Kempo Jurus

Demonstratie Kempo kata

Binnen de Kempo vereniging van Edward hartman zitten ook een aantal Wereld Kampioenen. Op deze avond werd een Kata gedemonstreerd door de Wereld Kampioen op dit gebied. Binnen de gelederen is een groot potentieel leden, het is zaak om deze goed te begeleiden en te trainen.

Binnen de stijl Pencak Silat Nusahitu Solemata, kon helaas de oprichter en stijlleider Samad Umarella niet aanwezig zijn. Namens zijn zoon, Zainal Umarella,  werden de onderscheidingen uitgereikt en toegekend.

Een ander element van deze avond was het uitreiken van de diploma`s aan de leden van de sportschool Perguruan Pencak Silat Pukulan Nusahitu Solemata die examens afgelegd hebben. Deze jongens hebben de laatste maanden hard getraind en uiteindelijk geslaagd voor hun graden. Een deel van deze jongens heeft in de maand mei 2012 hiervoor ook een stage afgelegd op Bali.

Met trots werden de volgende diploma`s uitgereikt

Kempesi diploma uitreiking

Kempesi diploma uitreiking

 • Steef Hunting ; Regu Madya Biru
 • Muqaram Jongenelen ; Regu Madya Biru
 • Dennis Kegel ; Regu Madya Biru
 • Marco Haitsma ; Wakil Kepala Regu Coklat 1
 • Mark Smit ; Kepala Regu Coklat 2
 • Diederik Smith ; Kepala Regu Coklat 2
 • Marc Scheper ; Pelatih Muda Hitam 2
 • Dik Pijl  ; Pelatih Muda Hitam 2
 • Frank Gijsbertsen ; Kepala Pelatih
 • Ad ten Have ; Pendekar Muda

Op deze avond werd de speciale Molukse krijgsdans, de Cakalele, uitgevoerd door Zainal Umarella met zijn club.
De catering voor deze avond werd verzorgd door deanrella

Zie onder voor een kleine foto-impressie van deze bijzondere avond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *